“2 minggu sahabat saya cakap dia nak beri hadiah perkahwinan”-Datuk Seri Mahadi dpt hadiah kahwin, sampai dia sendiri pun terkejut

Majlis perkahwinan adalah hari yang paling ditunggu bagi b4kal r4ja sehari. Biasanya pada hari bah4gia di majl!s perkahwinan inilah kita mahu tamp!l anggvn dan cantik.

Pelbagai tema dipilih untuk memer!ahkan suasana det!k paling membah4giakan ini.

Walau apa juga tema yang dipilih, pen4mpilan hari itu mestilah mahu menjadi antara R4tu Sehari paling anggvn dan cantik.

Tidak dinaflkan ada yang mem!lih tema simple, klas!k, garden wedding dan ada juga yang tertar!k untuk mengg4yakan tema Bollyw00d sempena majlis perkahwinan.

Semalam telah berlangsvngnya majlis resepsi keluarga suami Heliza Helmi di sebuah h0tel mewah di Pulau Pinang.

Mem!lih persal!nan lengkap bertem4kan Bollyw00d dengan Heliza anggvn mengenakan persal!nan lengk4p r0na merah terang.

Dengan sentuhan mekap ala pelak0n Bollyw00d, peng4ntin perempuan kelihatan cuk0p memvkau mata ramai apalagi dengan mengenakan selendang merah keem4san.

Bagi menyamb0t kemasvkan peng4ntin pula, hanya alunan selawat ke atas Nabi bergema dengan penuh tenang dalam dewan besar tersebut.

Meskipun tidak mengen4kan ekses0ri seperti kebanyakan selebr!ti lain, Heliza tetap kelih4tan s0pan dan cantik.

Umum mengetahui, peny4nyi, Heliza Helmi telah sah bergel4r isteri kepada usahawan, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman dengan sekali lafaz pada 1 Januari yang lalu di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.

Sejak tahun 2019 lagi, Dato’ Sri Mahadi telah ‘meny!mpan’ perasaan terhadap Heliza dan mengangg4p perasaan itu hanyalah sek4dar pem!nat terh4dap art!s.

Peny4nyi yang juga aktivis kemanvsiaan, Heliza Helmi, 36, kini bergel4r isteri ahli perni4gaan dipercayai jut4wan, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman pada majlis akad nikah yang berlangs0ng di

Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, jam 11.11 pagi ini.

Heliza s4h menj4di isteri Mahadi dengan sekali laf4z menerima m4s kahwin berupa sebentuk cincin dan senaskhah al-Quran.

Berita perkahwinan Heliza dan Mahadi dik0ngsi oleh perund!ng perkahwinan, Fizz dari BenSignatures Event Wedding Planner.

“Butiran selanjutnya belum diperoleh kerana pas4ngan pengantin masih dir4ikan atas pelamin.

“Heliza ada memaklvmkan akan berk0ngsi berita perkahwinannya ini,” kata Fizz ketika dihubungi BH 0nline.

Usai nikah, pasangan pengant!n dira!kan bersama ahli keluarga dan kenalan terdekat di Lanai Asmara, Putrajaya.

Malam esok, Heliza dan suaminya akan diraikan di sebuah h0tel terkemuka.

Menervsi hant4ran vide0 menerusi Instagram St0ry, juruf0to Aqo Imran, Heliza mengakui berdebar sebelum acara ak4d nik4h dijalankan.

“Berdebar-debar. Perasaannya nak semua orang doakan yang terbaik,” katanya ringkas.

Dapat Hadiah Kereta Alphard

Dalam perk0ngsian terbaru, Datuk Seri Mahadi telah mend4pat hadiah kahwin dari sahabat baik

“MasyaAllah tabarakAllah…
2 minggu lalu bila sahabat saya Dato @d1.aswan cakap dia nak beri hadiah perkahwinan, ingatkan nak bagi apa ka ghupanya nak hadiahkan ‘Majlis Resepsi’ untuk kami di The Light Hotel, Penang.. Terkezut juga dengan cara orang beri hadiah ni.

“Apa pun Jazakumullah Khayran Katsiran untuk sahabat saya ni, semoga Allah mengembalikan rezeki padanya dengan lebih lagi. Asbab majlis boleh menyantuni keluarga2, guru2 dan sahabat2 juga menyantuni anak yatim bersama sama dalam majlis di sekitar utagha..

“Wifey pun dapat hadiah dari @mila_jirin hari Sabtu ni berupa ‘majlis resepsi’ juga di Grand @bizmilla_wedding_centre.. MasyaAllah..

“Doakan kami dan kita semua supaya sentiasa berada di dalam rahmat dan redha Allah sentiasa, may Allah grant us Jannatul Firdaus InsyaAllah…

Difahamkan, suami Heliza adala peng4sas dan Pres!den AUF MBZ Conc0rtium iaitu syarikat yang menaw4rkan perkh!dmatan pelab0ran kew4ngan.

Terdahulu, Heliza atau nama sebenarnya, Nur Heliza Helmi mengakui, tidak pernah tertek4n saat dis0al mengenai jodoh.

“Keutamaan saya kepada keluarga dan misi kemanvsiaan yang dilakukan.

“Saya bersyukur ibu bapa tidak memberi seb4rang tek4nan mengenai s0al j0doh,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-k0men yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: riverbed.me

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*