Gadis Remaja Ini Dibul! Kerana Tanda Lahir Pada Separuh Wajahnya, Tekad Tak Mahu Buang

Seorang gadis remaja berusia 18 tahun dari Indonesia menjadi tular di med!a sos!al selepas memvat naik vide0 di TikT0k yang memperl!hatkan wajah uniknya kerana tand4 lahir. kisah gadis remaja indonesia yang dibul! kerana tanda4 lahir pada separ0h wajahnya, tek4d tak mahu buang

Gadis itu dikenal pasti sebagai Ika Masriana dan telah aktif membuat kand0ngan di TikT0k sejak 2018. Dia mengaku bahawa sering berasa kur4ng yakin ak!bat dibul! rakan-rakannya yang kerap meng3jek penampilan wajahnya yang mempunyai keun!kan tersendiri.

Luah Ika lagi, dia mengatakan yang dia sudah terbiasa dan menerima keadaan wajah seadaanya. Dia bahkan tidak berasa se!ih, malahan tamp!l lebih yakin dengan membuat vide0 cover di TikT0k dan mengamb!l f0to OOTD di akaun med!a sos!alnya.

Video:

 

Ika yang kini mempunyai lebih 12 ribu pengik0t di Instagram mended4hkan yang dia juga pernah melalui pengalaman menjadi m4ngsa bul!. Terdapat segel!ntir pembul! yang pernah memanggilnya dengan gel4ran bin4tang.

“Ya, saya dig4nggu, rakan sekelas saya pernah meng4takan saya kel!hatan seperti m0nyet, orang ut4n,” katanya. Saya pernah bertanya kepada ibu bapa saya. Mereka jawab syukur sahaja,” lanj0tnya lagi.

Biarpun begitu, Ika dengan lembvtnya berteg4s bahawa dia tidak membuang t4nda lahir pada wajahnya itu dan mempunyai alasan yang tersendiri berbuat keputusan sedemikian. “Saya tidak mahu membuangnya. Kerana saya bersyukur dengan apa yang diberikan tuhan. Pada masa lalu, ayah pernah terfikir untuk membuangnya.

Tetapi pada akhirnya datuk saya menghentikan keputusan tersebut kerana ada baiknya bersyukur,” jelasnya. Memiliki tand4 lahir yang besar pada wajahnya, Ika mengakui bahawa dia tidak merasakan apa-apa dan berasa seperti kulit wajahnya biasa sahaja.

“Ya, saya gembira kerana dapat memberi inspirasi kepada orang ramai. Ramai warganet mengucapkan terima kasih,” k0ngsinya. Saya dulu merasa rendah, lalu seseorang pernah meyakinkan saya bahawa kita semua adalah manusia yang sama,” simpul Ika.

Sumber: bm.syok.my

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*