Dulu Lvmpvh & Lupa Ingatan, Kini Nurse Terk3jut Boleh Sembuh Tahap Ini

Bila sebut nama Siti r0hayu, pasti ramai akan ter!ngat kembali kisah wanita ini yang cuk0p cek4l menjaga suaminya selepas terl!bat dalam satu ins!den jalan raya kira-kira 5 tahun lalu. Susulan kejadian berkenaan, Muhammad Ridhwan Mohd Zaki sempat k0ma selama 90 hari dan hanya mampu terlant4r selain tur0t lupa ingatan.

Tak cuk0p dengan itu, ibu kepada 2 orang anak ini juga pernah menjadi bahan t0hmahan daripada sesetengah pihak k0nonnya bertemu pasangan baru ketika suaminya sedang terlant4r..

Walau bagaimanapun, perkara berkenaan seker4s-ker4snya dinaf!kan r0hayu selain meneg4skan ia adalah satu f!tnah untuk mem!sahkan mereka berdua.

Terbaru menerusi satu r4kaman di TikT0k, seorang jurur4wat yang pernah bertvgas menjaga lelaki berkenaan di HUSM Kubang Kerian mengakui terk3jut mel!hat perkembangan kes!hatan yang cuk0p p0sitif berkenaan..

Malah dia akui sama sekali tidak meny4ngka Ridhwan boleh semb0h sampai ke t4hap itu. Mana tidaknya, suami kepada r0hayu itu kini kelihatan cuk0p akt!f dan sudah mula boleh berjalan.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata ntizen tump4ng gembira mel!hat kebahagiaan suami isteri berkenaan. Dalam pada itu, ramai juga mengakvi cuk0p seb4k tatkala mengen4ngkan peng0rbanan dilalui r0hayu sewaktu menjaga lelaki terseb0t..

Re4ksi warganet

Siti r0hayu adalah isteri kepada Muhamad Ridhwan Mohd Zaki, lelaki yang hilang ing4tan ak!bat kem4langan jalan raya pada 2017. Bermacam2 cerita dan dvgaan yang dihadapinya ketika itu tetapi sekarang dengan capti0n terbaru beliau ini menunj0kkan Tuhan Itu Maha Berkuasa.

Pejam celik lima tahun berlalu tapi Allah masih menyany4nginya daripada terl4ntar tapi sekarang diberi kesemb0han sehingga boleh bang0n berjalan.

Walaupun bertub!2 uj!an yang menyak!tkan, demi kedua orang anaknya wanita ini mampu bert4han sehingga dia b4ngkit g4gah melalui kehid0pan bersama suami tersayang.

Pengvbat dvka l4ra tak pernah pvtusasa membuat mus!hat dan bahagia

Pernah menjadi c3muhan apabila dia difitn4h mengambil kesempatan membawa pasangan lain ktika suami sedang terlant4r sak!t. Walaubagaimanapun, wanita ini menid4kkan perkara tersb0t dan ia merupakan agend4 seseorang untuk memis4hkan mreka berdua.

Kini selepas lima tahun, tiada apa mampu diungk4pkan selain lu4han syukur dengan keaja!ban dikurn!akan Allah SWT apabila melihat suaminya yang berusia 30 tahun itu mula ber4nsur sihat seperti sed!a kala.

Tidak pernah jemu mengembal!kan ing4tan suaminya, peng0rbanan Siti Rohayu mera!h puj!an ramai yang disif4tkan satu dalam sejuta kerana tidak berpvtus asa dalam menjaga pasangan hingga ke akh!r h4yat.

Sumber: TikT0k & IG Siti r0hayu

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*