“Kub0r Isteri Masih Merah Lagi Dah Sibuk Nak Kahwin”. Lelaki Ini Tegur Sikap Netizen Buat Ramai Setuju

Baru-baru ini hangat sedang diperkatakan pelawak Shuib Sepahtu mengakui ada mengenali wanita lain selepas hampir lima bulan pemergian isteri tercinta, Allahyrhamah Siti Sarah.

Maka, ramai netizen mula memberi pelbagai reaks! dan perseps! tentang perkemb4ngan terbaru Shuib. Ada yang menyif4tkan terlalu awal untuk dibicar4kan mengenai perkara itu.

Seorang penceram4h m0tivasi terkenal, Fadzli Aziz menep!s pandang4n netizen dan mengul4s tentang perkara ini. Mari kita fahami.

Mungkin ada orang mar4h bila baca berita ni.

“Kub0r isteri masih merah lagi dah sibuk nak kahwin”.

“Macam cepat sangat je”.

“Tak boleh f0kus anak dulu ke?”.

Kita yang menulis ni sambil duduk bersantai, berehat dan mungkin sambil-sambil skrol Fb terus bagi k0men.

Lepas k0men dah lupa. Kita masih dengan kehidupan kita masing-masing. Apa terjadi pada orang tu pada masa akan datang pun kita tak ikut rapat-rapat dah.

Pada saya jangan kita menguk0r keadaan dan keperlvan seseorang berdasarkan keadaan kita.

Jangan nilai seseorang berdasarkan prinsip kita.

Selagi ianya tidak bersal4han syarak, maka hormatilah.

Kadang-kadang saya perasan sebahagian anak, apabila mak atau ayah men!nggal, lalu kita tak benarkan mereka berkahwin.

Kita pula dah ada keluarga sendiri, tinggalkan ibu atau ayah kat kampung. Dahlah mak atau ayah berseorangan. Kita pula yang sibuk menyek4t keinginan dan keperlvan mak atau ayah kita.

Pada umur-umur sebegini mak atau ayah kita akan merasa kesvnyian kerana anak-anak tak lagi berada di sisi.

Saat ini menjadi semakin lama semakin sensitif. Cepat terasa walau hal kecil pun. Tambah4n lagi yang dah kehiIangan pasang4n dan berseorangan pula.

Pada saya bert!mbang rasalah kerana setiap orang itu keadaannya tak sama, keperluannya tak sama.

Wallahu aalam.

Reaksi netizan

“Dulu sahabat saya nikah selepas setahun kem4tian suami. Walau ramai org yang mengata, saya sgt gembira dengar berita tu. Alhamdulillah, syukur sgt2 ada lelaki yg sudi berkahwin dan menggalas tanggungjawab sebagai ayah kpd 5 org anaknya. Saya syuk0r anak2 kawan saya dpt ayah dan dia sudah ada suami utk melindvnginya.”

“Maaf ckp lah… org lelaki mmg sng move on. Org ppuan? Memikirkn msa dpn ank² & kedudukan dirinya di akhirat sbgi isteri yg ditgglkan di dunia nanti. Nak kawin smula mmg akn jdi perkara terakhir dlm minda. Ini fakta yg xbley dinafikan sbb dah byk terjdi mcm ni dpn mata. Isteri men!nggal, si suami smpi dah nak pengsan di tanah perkub0ran. Kemain sed!h. Tup² 6 bln kemudian, dah kawin dgn isteri baru.”

Sebelum ini, usahawan k0smetik terkenal Dato Seri Vida ada mengadakan sambutan hari lahir anak sulung pasangan itu iaitu Uwais Al Qarni kerana tidak dapat memenuhi jemputan sebelum ini.

Perkara tersebut dik0ngsikan DS Vida menerusi sebuah h4ntaran di Instagram miliknya untuk tatapan peminat.

Membahasakan dirinya sebagai Mama Vida, sedvtan vide0 tersebut memperlih4tkan anak-anak Shuib begitu m3sra dengan usahawan k0smetik itu.

Menjengah ke ruangan k0men, ramai pengikut med!a sos!aI DS Vida memvji sifat keibvan yang ditonj0lkan dalam usaha menceri4kan Uwais dan juga adik-adiknya yang lain.

Ada juga k0men-k0men n4kal yang berhar4p supaya Vida berjod0han dengan Shuib dan menjadi ibu kepada anak-anaknya.

Tidak kurang juga yang mengus!k supaya mendap4tkan r3stu daripada anak DS Vida iaitu Cik B sebelum berjod0han dengan Shuib.

Mateen Tanya Mana Aunty

P3lawak popuIar, Shuib Sepahtu, 37, mengakui sedang mengenal! seseorang, namun, hubvngan belum tah4p serius.

Baginya, soaI jod0h diser4hkan kepada urvsan Allah. Namun, engg4n membvang masa, memand4ngkan us!a bukan muda lagi.

“Saya tak0t wujud perband!ngan yang sepat0tnya tidak berl4ku kerana arwah duduk dalam kelas yang ters3ndiri dan terat4s. Orang baharv pula adalah buku baharu yang tidak boleh dibuat sebagai perband!ngan.

“Jujurnya, saya sed4ng meng3nali seseorang, namun, set4kat kawan-kawan sahaja, hubung4n tidak ser!us. Kali ini, perhubvngan berbeza kerana saya bvkan orang buj4ng yang tidak perlu fik!r banyak perkara.

“Saya kini berst4tus duda anak empat, jadi saya tidak mahu membvang masa. Saya lebih suka bers!kap straight to the p0int jika kalau jumpa calon sesua!. Tetapi, jika tidak sesuai, kena cepat-cepat cari yang sesuai.

Banyak benda besar berlaku

Mateen Tanya Mana Aunty

Pelawak popuIar, Shuib Sepahtu, 37, mengakui sedang mengenali seseorang, namun, hubungan belum tahap serius.

Baginya, soaI jodoh diserahkan kepada urusan Allah. Namun, enggan membuang masa, memandangkan usia bukan muda lagi.

“Saya takut wujud perbandingan yang sepatutnya tidak berlaku kerana arwah duduk dalam kelas yang tersendiri dan teratas. Orang baharu pula adalah buku baharu yang tidak boleh dibuat sebagai perbandingan.

“Jujurnya, saya sedang mengenali seseorang, namun, setakat kawan-kawan sahaja, hubungan tidak serius. Kali ini, perhubungan berbeza kerana saya bukan orang bujang yang tidak perlu fikir banyak perkara.

“Saya kini berstatus duda anak empat, jadi saya tidak mahu membuang masa. Saya lebih suka bersikap straight to the p0int jika kalau jumpa calon sesuai. Tetapi, jika tidak sesuai, kena cepat-cepat cari yang sesuai.

Banyak benda besar berlaku dalam hidup membuatkan saya semakin matang. Sekiranya wanita ini ingin mengenali saya, saya terp4ksa gerak dahulu kerana tidak mahu membvang masa,” katanya.

hidup membvatkan saya semakin matang. Sekiranya wanita ini ingin meng3nali saya, saya terp4ksa gerak dahulu kerana tidak mahu membuang masa,” katanya.

Kredit : BN/OM via trendingsangat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*