“Memang Marketing Je La Kan”- Janji Belikan Abg VlVA Kereta Tapi Tak Nampak, Ini PnjeIasan Usahawan

Nampaknya selepas berIaku b4njir besar di beberapa buah negeri dalam negara, kita dapat melihat betapa bersatu padunya rakyat Malaysia dalam menolong antara satu sama lain. Salah seorangnya adalah Azwan Omar, yang dituIarkan di med!a sosiaI dengan gelaran Abang Viva.

Beliau difahamkan bergerak solo dari Melaka, dengan menaiki Viva dan membawa bot untuk misi membantu mngsa b4njir di Shah Alam. Apa yang menjadi inspirasi orang ramai lagi adalah beliau hanya berbekalkan RM 50 sahaja.

Bukan sahaja di Shah Alam, malah Abang Viva juga telah merentas ke negeri Pahang bagi membantv m.angsa b4njir di sana pula. Hebat betul kisah Abang Viva ini. Dia tiada pangkat, harta mewah ataupun gelaran. Tetapi jiwanya amat luar biasa, kaya dengan sikap prihatin dan kemanusiaan.

Ada Usahawan Nak Beri Kereta..

Seorang wanita dipercayai usahawan k.osmetik yang dikenali sebagai Sha Hassan tampil menjelaskan perkara yang sebenar selepas niat mvrninya untuk menolong Abang Viva mengund4ng kec4man orang ramai di laman sos!aI.

Dipercayai, perkara itu tular apabila beberapa p0rtal melap0rkan p3mberian kereta oleh usahawan itu dit0lak kerana bertujuan untuk p3masaran semata-mata.

Menerusi sebuah vide0 yang dimuat naik di laman sos!aI, Sha menjelaskan bahawa Abang Viva atau nama sebenarnya Azwan, 29, tidak pernah men0lak t4warannya itu malah memberitahu akan menghubunginya selepas selesai membantu m4ngsa b4njir di Pahang.

“Pada mulanya, saya hanya diamkan diri kerana tidak mahu keadaan bertambah ter0k dan saya juga tidak mem4ksa Abang Viva untuk menerima p3mberian saya itu.

“Dari awal niat saya ikhlas dan tidak lain tidak bukan untuk memberikan svmbangan demi memudahkan segala urusan untuk membantu lebih ramai orang.

“Malah Abang Viva pun tidak pernah tolak dan hanya menghantar mesej untuk menghubungi saya selepas ini,” katanya.

Dalam pada itu, Sha turut memuat naik beberapa gambar serta sebuah vide0 menunjukkan perjumpaannya bersama Abang Viva di sebuah restoran di Bangi, Selangor.

“Saya minta izin dengan abang Azwan untuk rakam vide0 ini supaya dapat jelaskan kepada orang ramai yang membuat pelbagai andaian sebelum ini.

“Saya dan Abang Viva tidak ada masalah malah saya seronok dengar kisahnya yang menggalas tanggungjawab besar menjaga orang tuanya dan sekarang membantu orang ramai tanpa menghiravkan apa sahaja haIangan,” ujarnya.

Sementara itu, Azwan melalui Live Faceb00k memberitahu akan menerima kereta pacuan empat roda daripada Sha minggu hadapan selepas beberapa urusan diselesaikan.

Ramai Tanya Mana Kereta..

Kita nak update la since hari hari org dok tanya kita mana keretanya ? dh naik nama senyap dh ? mmg marketing jelah kan?.

Macam ni awak, skrg kereta byk 4×4 yg tak available dan kena tunggu sampai 2-3 bulan baru boleh dapat even cash sekalipun tetap kena que. Yang 4×2, spec paling low ada la tp x puas hati la plk. Alang alang bg, bg yg ok sikit la.

Ramai yg byk membantu sampai ke kl selangor, kelantan, terengganu carikan. Semalam finally alhamdulillah kita dh dapat 1 unit yg ngam sesuai dgn abg ni.

So smlm dh settle booking, tp tetap kena tnggu dlm 1 minggu utk settlekan semua benda. sabar nohh korang, abg viva ni santai je. Sha msj dia tunjuk gamba yg tu yg ni dia jawab mana mana pun boleh x kisah dia x de tanya apa lgsg baik betul orgnya.

Kredit : Kosmo/FB.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*