[VIDEO] Ramai Terkej0t, Pihak TV3 Tiba2 Tayangkan Satu Video Seakan PerIi Seseorang, Lihat Apa Yang Jadi

Sebelum ini, media menyiarkan gambar-gambar mengej0tkan ribuan kayu balak terapung dan h4nyut di Sungai Telemong, Bentong di Pahang.

Gambar tersebut diambil oleh wartawan yang membuat tinjauan pasca b4njir di kawasan itu pada 18 Disember lalu.

Pihak tertentu mendkwa kewujudan timbunan sisa baIak itu berpuunca daripada kegiatan penerokaan hutan secara h4ram di kawasan terbabit.

Pemandangan d4hsyat ini sekali gus membangkitkan persoalan siapa pemilik balak-balak ini. Sy4rikat manakah yang terlibat. Lebih penting lagi, agensi manakah yang bertanggungjawab membiarkan atau membenarkan aktiviti pemb4lakan mega ini.

Justeru, ker4jaan Persekutuan dan ker4jaan negeri perlu mengambil serius perkara ini dan mengambil t!ndakan sewajarnya.

Difahamkan, Ker4jaan Pahang sedang menunggu lap0ran lengkap s!asatan daripada Jabatan Pe3rhutanan Negeri Pahang JPNP berhubung timbunan k4yu b4lak di Sungai Telemong.

Lagu Latar Berita TV3 Tarik P3rhatian Ramai.

Berita yang disiarkan di televisyen adalah salah satu medium untuk memberitahu atau memaklumkan kepada umum mengenai sesuatu kej4dian. Sudah pastinya sebelum tahun 2000, berita antara segmen yang ditunggu-tunggu setiap malam untuk mengetahui kej4dian terjadi di dalam dan juga luar negara.

Bagaimanapun, hari ini segmen berita menjadi lebih menarik dengan pelbagai kaedah digunakan bagi membuatkan ia nampak lebih terkini. Baru-baru ini satu rakaman yang diambil dari siaran langsung berita di TV3 telah mencvri perhatian ramai.

Dalam perkongsian tersebut kelihatan pembaca berita memberitahu mengenai sebab kej4dian bnjir yang sedang mel.anda Pahang kini. Namun apa yang mencvri perhatian ramai adalah lagu latar dalam berita tersebut.

Berikut adalah rakaman lagu latar dalam berita ini yang telah dimuat naik oleh seorang pengguna TikT0k dengan nama akaun hazbullah69 serta dari laman media yang lain.

Perkongsian rakaman lagu latar dalam berita yang telah dikongsikan ini telah meraih lebih 300 ribu tontonan dan 23 ribu likes.

Reaksi Orang Ramai.

Milik Siapa.?

Sumber: TV3 dan Kisah Bena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*