[VIDEO] Gembira kira duit kutipan, bud4k R0hingya viraI sakan geI4k ketawa tepi jalan.

Sejak kebelakangan ini, kisah kanak-kanak warga R0hingya yang merupakan peminta sedek4h berkeIakuan kur4ng aj4r ketika meminta duit tuI4r di media sos!al.

Wajah kanak-kanak yang digeIar ‘L0ng T!ger Juni0r’ itu berlegar-legar di media sos!aI apabila ramai yang berjumpa dan melihat sendiri keren4hnya yang agak biad4p susulan bengang dir4kam ketika meminta duit di khaIayak ramai.,

Gembira kira duit.

Selepas beberapa vide0 kanak-kanak tersebut meminta duit  menjadi perbualan ramai, muncul satu vide0 yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @arshad.khan90074 yang menunjukkan mereka sedang bahagia duduk di pinggir jalan dengan mengira duit hasil daripada pemberian orang ramai.

Kanak-kanak tersebut dilihat duduk bersama seorang lagi kanak-kanak perempuan sambil bergurau tanpa menged4hkan orang yang lalu laIang situ.

Harap pihak keb4jikan yang ambil tind4kan.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut ramai yang men!nggalkan reaksi terhadap kanak-kanak R0hingya ini di ruangan k0men.

Ada diantara mereka menz4hirkan rasa simpati melihat keadaan mereka yang dididik menjadi peminta sedek4h sejak kecil lagi. Namun, ada juga yang meminta pihak berkvasa mengambil tind4kan kepada mereka serta mengakui ger4m melihat geIagat mereka yang agak biad4p dalam meminta duit kepada orang aw4m.

Cuba tanya pendapatan mereka hari2 berapa?

Masa kecil dah macam ni, besar tak0t habis di monop0li.

Duit syiling tak mahu diorang ni.

Nanti dah tak ada duit mula la kac4u orang lagi

Sumber: Twitter jnmalaysia, TikTok @arshad.khan90074

Via omm

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*