“Kalau tiada fitn4h,”mungkin arwh dapat diseIamatkan..” Adik pemandu l0ri

Sebelum itu, Ahmad Sukri dipercayai tidak dapat mengawaI kenderaannya sebelum meremp0h tiga kereta lain di Jalan BRP 8/2 Sungai Buloh sehingga vide0nya tular di m3dia sosiaI.

“Ketika berada di h0spital, saya ada dimaklumkan oleh kakak, Rosilawati Abd Samad, 47, bahawa ada vide0 abang ketika kemal4ngan tetapi individu yang merakam vide0 berkenaan memberi pelbagai alasan untuk tidak menunjukk4nnya kepada kami”.
“Bagaimanapun, ada rakan sekerja arwh memaklumkan vide0 berkenaan tvIar pagi semalam dan hanya ketika itu saya melihat isi kandvngan vide0 terb4bit termasuk dkwaan lndividu yang mendkwa abang memandu dalam keadaan mab0k.
“Jika fitn4h itu tiada, mungkin abang boleh dihantar lebih awal ke h0spital dan mungkin berjaya menyel4matkan ny4wanya,” katanya menerusi lap0ran H4rian Metr0.

Kredit foto; Harian Metro

Menurut Mohd Azmi, kakaknya memaklumkan terdapat beberapa orang awam mahu membantu arwh ketika kej4dian namun mereka ‘berubah fikiran’  selepas mendengar fitn4h daripada si perakam.

Selain itu, dia dan ahli keluarga juga sudah berbinc4ng bagi membuat lap0ran p0lis berhubung lndividu memfitn4h abangnya termasuk penyeb4r vide0 agar boleh dijadikan pengajaran.

Pada mulanya kami tidak berh4srat untuk mengambil apa-apa tind4kan namun selepas membaca k0men-k0men sedemikian, saya rasa kami perlu bertindak,” ujarnya.

Bercerita mengenai abangnya, Mohd Azmi berkata arwh masih bujang dan membantu menyara kakak serta empat anaknya dari segi kewangan selepas kem4tian abang ipar sejak lima tahun lalu.

Allahyrham yang berusia 49 tahun dikebvmikan di Tanah Perkub0ran Islam Al-Muktafi Billah Shah, Dungun, Terengganu, petang semalam.

Terdahulu, tuIar satu vide0 dipercayai dirakam oleh seorang wanita dengan Ahmad Sukri memandu dalam keadaan mab0k sedangkan arwh sedang periit menahan kes4kitan.

Sumber: Harian Metro (Nurul Hidayah Bahaudin) , Facebook

Via omm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*