[VIDEO] Anak pernah 2 kali kegug0ran, bapa MENANGlS timang cucu sulung undang seb4k

Setiap pasangan yang berumah tangga sememangnya sangat menantikan cahaya mata bagi melengkapkan kebahagian berkeluarga.

Bukan hanya bakal ibu dan bapa, tetapi ahli keluarga lain seperti nenek serta datuk sangat mengharapkan kehadiran cucu bagi menceriakan lagi suasana.

Kehadiran cucu sulung yang sangat dinantikan merupakan satu momen yang sangat berharga dalam setiap keluarga. HaI ini turut dirasai sendiri oleh sebuah keluarga apabila video seorang datuk men4ngis memegang cucu pertama tuIar di aplikasi TikTok.

“Reaksi bapa mertua timang cucu pertama”.

Menerusi perkongsian yang dibuat pengguna TikT0k dikenali sebagai Tok Penghulu Mudim, dia telah memuat naik m0men bapa mertuanya yang begitu seb4k melihat cucu pertamanya selamat dilahirkan.

Tambah lelaki itu, kelahiran anak pertamanya itu merupakan satu penantian yang agak lama iaitu kira-kira tiga tahun. Sebelum ini, dia memaklumkan yang isterinya pernah kegug0ran sebanyak dua kali sebelum diberi rezeki oleh Allah S.W.T untuk menimang cahaya mata.

Bapa mertua yang begitu menanti akan kelahiran cucu pertamanya telah bergegas mendapatkan b4yi tersebut sebelum digendung sambil menitiskan air mata kesyukuran.

“hadiah istimewa untuk hari lahir datuk”.

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian ramai dan pelbagai k0men diterima. Rata-rata warganet mengakui seb4k melihat m0men berkenaan kerana terlihat wajah terharu seorang datuk apabila memegang cucu sulungnya.

Mereka juga sempat berkongsi cerita dengan menyatakan cucu sulung sememangnya akan mendapat kasih sayang yang tidak berbelah bahagi daripada datuk dan nenek.

“Cucu sulung macam cucu emas”.

“Cucu pertama sama rasa macam anak pertama”.

“Setiap kedukaan pasti akan ada bahagia dihujungnya”.

“Tahniah, tumpang bahagia”.

Sumber: TikTok @anokma0

Via omm.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*