[VIDEO] BAYl mer4ngkak Atas jalan seorang diri di hadapan rumah, “mana mak bapak dia”

Kelekaan ibu bapa dalam menjaga anak-anak terutamanya yang masih kecil boleh mengund4ng banyak perkara yang tidak diingini.

Video berdurasi 10 saat yang dikongsi di Facebook Love Kuala Selangor, memaparkan seorang b4yi sedang mer4ngkak di luar kawasan perumahan berseorangan tanpa peamntauan ibu dan bapanya.

Namun l0kasi dan kejadian tidak dapat dipastikan.

Rata-rata orang ramai menyeI4r kelekaan ibu bapa kepada b4yi itu.

“Ya Allah, kalau (usia) dua atau tiga tahun boleh terima lagi, ini b4yi, memang kena m4ki mak ayah dia ini.

“Ter0k betul, macam mana b4yi boleh merangk4k macam itu? geramnya lah aku,” tulis Muhammad Nur Arif.

“Anak siapa lah ini, kunci pintu bukan susah pun, teringin sahaja nak m4ki mak dan bapa budak ini,” kata Nur Miskinah.

Sementara itu, Normaliza Osman turut meninggalkan k0men.

“Ini kalau macam ini, senang kerja pencvIik, bila anak hiIang mula la, pagar rumah itu tutup la,” ujarnya.

Sumber: – K! ONLINE

Lagi K3s B4yi Merangk4k Atas Jalan Raya…

Mak Ayah Cvai Tak Sedar B4yi Kecil Merangk4k Atas Jalan Raya Hampir DiIangg@r Lori

Baru-baru ini memang menjadi viral k3s ibu terlupa dan tertinggal b4yi sendiri berumur 2 tahun dalam kereta sampai meningg4l sang anak. Ada ramai yang mengec4m sang ibu kerana di anggap cvai menyebabkan kematian. Ada yang juga meminta untuk orang sekeliling untuk simpati dengan ibu itu yang baru kehilangan anak tanpa sengaja.

Terkini, ada satu rakaman video yang di ambil dari sebuah lori yang berjaya merakam seorang b4yi yang masih kecil merangka4k dan melintas jalan. Dalam rakaman tersebut, di lihat laluan yang di gunakan lori berkenaan agak sibuk juga. Ianya bukanlah jalan kampung yang tidak di lalui mana-mana kenderaan.

Terlihat ada juga lori besar yang lain melalui jalan yang sama.

Namun setelah lori itu melalui satu jalan lurus, dia pun terpaksa memberhentikan lorinya serta-merta kerana melihat ada seorang b4yi kecil merangk4k di atas jalan raya itu. Memang nampak ngerl. Kalaulah lori tersebut terlalu laju dan tidak sempat melihat kelibat b4yi kecil tersebut, apalah nasibnya b4yi itu. Mungkin nanti ibu dan ayah b4yi berkenaan juga akan memberikan alasan mereka terlupa b4yi mereka ada dalam rumah dan tak sedar b4yi itu merangk4k sendirian di atas jalan.

Yang nyata memang netizen agak m4rah dengan kecvaian orang tua b4yi terbabit.Lori dengan b4yi itu sahaja hanya beberapa langkah sahaja jaraknya di hadapan.

Sumber: ihangat.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*