[VIDEO] ‘I’ll Be Loving You, Loving You’ Heliza Helmi Buka Cerita Sebenar Buat Suami Tercinta Terpikat

 

Umum mengetahui, penyanyi, Heliza Helmi telah sah bergeIar isteri kepada usahawan, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman dengan sekali lafaz pada 1 Januari yang lalu di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.

Terbaru, pasangan tersebut telah mengadakan satu majlis resepsi di sebuah h0tel terkemuka di Kuala Lumpur. Majlis yang cukup indah itu dihadiri keluarga, para ulama, rakan-rakan terdekat dan juga selebriti tanah air.

Nikmat yang sangat besar.

Menerusi Facebook Dr Tengku Asmadi, beliau sempat merakam ucapan dan persembahan istimewa pasangan pengantin baru itu. Dalam video tersebut, Mahadi memberitahu bahawa ramai yang tertanya-tanya bagaimana mereka berdua boleh berkenalan dan kenapa pilih Heliza sebagai isteri. Menurut Mahadi, perancangan Allah memang terbaik dan Heliza merupakan bidadari istimewa yang dikurniakan oleh Allah buat dirinya.

Perancangan Allah yang terbaik. Saya rasa Heliza satu nikmat yang dikurniakan oleh Allah. Saya nak bagitahu pada semua dan saya nak ucap kepada Heliza. Dia tolong saya banyak benda. Semua kisah-kisah Heliza di media sosiaI sangatlah betul. Kenali Heliza memang niat dia untuk dekatkan diri kepada Allah.

Pasangan sama cantik sama padan itu turut menghiburkan para tetamu dengan dua buah lagu. Mahadi telah menyanyikan beberapa rangkap lagu ‘For The Rest Of My Life’ buat Heliza.

Manakala, Heliza menyanyikan lagu ‘MeIamarmu’ buat Mahadi. Pasangan ini juga sempat merakam ucapan terima kasih buat semua yang mendoakan kebahagiaan mereka.

Saya nak hadiah doa

Menurut Heliza, dia tidak mahu sebarang hadiah di majlis perkahwinannya kecuali doa daripada semua. Ini kerana, doa merupakan senjata orang mukmin.

Ujar Heliza lagi, dia hanya mahu reda Allah, kehidupan yang barakoh dan cinta kepada nabi. Di akhir video tersebut, Mahadi berjanji kepada ibu bapa Heliza untuk menjaga anak mereka dengan baik. Jelas Mahadi, dia akan menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami yang terbaik buat Heliza selepas ini.

Sumber : ohbulan

Via isukini.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*