Kertas SlASATAN Kes Ebit Lew Dah Lengkap, Tunggu Arahan Pejabat Peguam Negara.

Berikutan k3s gngguan s3ksuaI membabitkan pendkwah selebriti Ebit Iew, kertas sias4tan dilap0rkan sudah lengkap dan ke pejabat Pegu4m Negara untuk tindakan selanjutnya.

Menurut lap0ran Harian Metro, Pengarah Jab4tan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Abd Jalil Hassan berkata, pihaknya sedang menunggu maklum balas daripada Pejabat Pegu@m Negara tidak lama lagi..

“Bagaimanapun kita juga meminta mereka yang mempunyai maklumat tambahan supaya dapat tampil membantu sias4tan,” katanya dalam temubual hari ini.

Beliau berkata, pendkwah berusia 37 tahun itu melakukan kerja amal di luar negara (sebelum ini) dan tiada keperluan untuk men4hannya kerana tiada dalam senarai n0tis merah P0lis Antarabangsa (Interp0l).

“Buat masa ini biarlah dia melakukan kerja kebaikan di luar negara kerana itu haknya jika dia ikut peraturan di negara terbabit ia tidak menjadi menjadi kesal4han,” ujarnya..”

Sebelum ini, pihak p0lis menerima lap0ran daripada beberapa lndividu yang mendkwa pendkwah terbabit bertindak meIakukan gngguan s3ksuaI.

Terdahulu, video gngguan s3ksuaI mirip pendkwah tersebut tular di media sosiaI namun Ebit mengatakan dkwaan itu berunsur fitn4h kej4m selepas dirinya selesai memberikan keterangan.

Sumber:Harian Metro (Muhaamad Hafis Nawawi)

Via omm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*