Laung azan ketika arus deras, leIaki Iuah syukur rumah tak dimasuki air.

Setiap mngsa bnjir pasti mempunyai cerita tersendiri ketika berhadapan dengan situ4si getiir ketika itu. Mana tidaknya, air deras yang muncul tiba-tiba telah menenggelamkan harta beenda serta memusn4hkan kediaman.

Kongsi kisah kebesaran Allah ketika b4njir.

Menerusi satu video tuIar yang dimuat naik oleh laman Facebook Qathrunnada apabila seorang lelaki menceritakan keadaan rumahnya semasa air mulai naik temp0h hari..

Dalam temu bual tersebut,dia meluahkan rasa syukur yang tidak terhingga apabila air deras hanya lalu sahaja di hadapan rumahnya selepas melaungkan azan ketika b4njir mulai datang..

Air tak masuk pun ke dalam rumah.

Menurutnya, ketika itu dia terus azan menghadap kiblat dan membawa anak serta isteri keluar dari rumah.Apa yang anehnya, rumah mereka langsung tidak dimasuki air sehingga membuatkan mereka tergamam.

HaI ini berbeza dengan kawasan kejiranan apabila mengalami keruugian selepas bnjir susulan rumah mereka ditenggeIami air bah..

Semuanya milik Allah S.W.T

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan k0men dengan berasa takjub melihat kebesaran Allah S.W.T.

Mereka juga mengakui bahawa tindakan meIaungkan azan ketika menghadapi ujian seperti benc4na ini merupakan antara cara memohon pertolongan daripada Allah S.W.T agar dilindungi daripada bah4ya.

 

Sumber: Facebook Qathrunnada

Via omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*