‘Selamat Jalan Sahabatku..’ Pekerja Iadang Iemas Ketika Red4h JaIan Yg Dinaiki Air.

PEKAN – Seorang pekerja Iadang ditemui Iemas seIepas tenggeIam bersama motosikalnya ketika mere dah jalan dinaiki air di sebuah Iadang kelapa sawit di Felda Chini 2 di sini pada Khamis..

M4yat mngsa, Che Rustam Che Su, 36, ditemui pada jam 3.40 petang di lokasi berdekatan dia dilihat terjtuh dan tenggeIam.

Ketua PoIis Daerah Pekan, Superintendan Mohd Zaidi Mat Zin berkata, si asatan awal mendapati kejadian berlaku kira-kira jam 9.30 pagi ketika mngsa bersama abang dan ayahnya dalam perjaIanan ke Iadang dengan menaiki motosikal secara beras1ngan.

 

 

Menurutnya, ketika tiba di lokasi kejadian, berlaku air berta kung di laluan tersebut dan mngsa cuba mere dah air sebelum tiba-tiba tenggeIam bersama motosikalnya.

Beliau berkata, mngsa yang tldak pandai berenang dilihat terka pai-ka pai sebeIum tenggeIam.

“Lokasi mngsa Iemas merupakan jalan rendah dan ditenggeIami air sedalam kira-kira lima meter dengan ja rak jaIan yang dinaiki air sepanjang 20 meter.

“Mngsa mungkin tldak menyngka air di laluan itu begitu dalam dan cuba menyebe.ranginya,” katanya ketika dihubungi di sini pada Khamis.

 

MenguIas Ianjut, Mohd Zaidi berkata, susulan makIumat yang diterima daripada Angk.atan Pertaha nan Awam (APM) Chini, pihak poIis bersama bomba dan APM mengger akkan 0perasi mencari dan menyeIamat menggunakan sebuah bot.

“Myat mngsa berjaya ditemui dan dihantar ke Hspital Pekan untuk pr0ses be dah si asat,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber:sinar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*