Innalillahi wainnailaihi roji’uun, pelukan terakhir ibu bapa diiringi R4UNGAN dan R4TAP sendu…

Ya Allah,  bercucuran manik-manik jernih  saat membaca kisah kedua ibu bapa ini. Semoga anak kecil ini akan menanti mereka di pintu syurga. Salam t4kziah, bertabahlah wahai ibu dan ayah, insya Allah anak ini nanti memimpinmu ke syurga… Al-fatihah…

Sed1h..Hari ni memang sed1h. Saya pun tidak dapat ungkapkan apa lagi. Bila kedua orang tua, yakni Ibu dan ayah anak kecil ini meraung semasa ambil jen4zah anaknya di forensik tadi. Tanpa disedari air mata ini juga turut mengalir.

Aku berpaling dari orang ramai. Untuk menyembunyikan kesed1han itu. Bukan apa, teringat terus wajah-wajah anak di rumah. Dalam hati kadang berkata maafkan aku nak. Maafkan bapa nak jika kurang memberikan masa untuk kamu.

Anak perempuan kecil ini dikatakan tidak ada s4kit apa-apa. Sihat seperti kanak-kanak yang lain. Baru berusia 2 tahun. Namun apakan daya, masanya sudah tiba. Allah hanya pinjamkan anak kecil itu seketika sahaja.

Ketika kami hendak meletakan jen4zah anak kecil itu di atas pembaringan m4yat. Si ayah merayu dan meminta, agar biar sajalah dipeluknya anak kecil itu. Mungkin itulah pelukan terakhir seorang ayah untuk anaknya.

Teman sayangilah keluarga selagi mampu. kerna masa-masa begini hanya akan hadir bila kita sudah kehilangan mereka.??

Kredit; Abam Botak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*