Pereka fesyen terkenal Kyrzayda Rodriguez, sikafir yg membuktikan benarnya ajaran Islam

Pereka fesyen terkenal di dunia Kyrzayda Rodriguez 40, men1nggal dunia kerana bar4h perut pada tahun 2018. Catatan terakhir yang ditulis sebelum kemat1annya sungguh bermakna, kemewahan dan kekayaan yg ada pada seseorang tidak akan membawa pemiliknya ke mana-mana.

عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا قَالَ قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ نِعْمَتَانِ مَغْبُونٌ فِيهِمَا كَثِيرٌ مِنْ النَّاسِ الصِّحَّةُ وَالْفَرَاغُ Dari Ibnu Abbas RA dia berkata; Nabi SAW bersabda: “Dua kenikmatan yang sering dilupakan oleh kebanyakan manusia adalah kesihatan dan waktu lapang.” (HR Bukhari No: 5933) Status: Hadis Sahih

Ia hanyalah hiasan dunia yang melalaikan h4mba Allah sehingga terlupa apa tujuan manusia diciptakan. Godaan harta benda dan kekayaan ini telah banyak menje.rumuskan h4mba Allah ke lembah penyes4lan yang sudah tiada berguna lagi bila sudah berada di lubang kub0r…

1. Kereta jenama paling mahal di dunia terletak di garaj saya tetapi saya mesti berada di kerusi roda.
2. Rumah saya penuh dengan pakaian dan kasut jenama khas yang direka khas, tetapi badan saya ditutup dengan cadar kecil yang disediakan oleh pihak h0spital.

3. Wang dalam akaun bank saya adalah hak saya, tetapi wang itu tidak lagi berguna bagi saya.
4. Rumah saya seperti istana, namun saya terbaring di atas katil h0spital.
5. Saya berjalan dari satu hotel lima bintang ke hotel lima bintang yang lain sebelum saya jatuh sak1t, tetapi sekarang saya berulang alik dari satu makmal h0spital ke satu makmal hospital.

6. Instagram saya dapat like oleh berjuta-juta orang, saya berasa teruja dan gembira – sekarang saya sangat berminat untuk mendaftar dengan preskripsi doktor!
7. Saya mempunyai tujuh pendandan rambut yang melakukan dandanan rambut dan tidak ada satu pun rambut di kepala saya hari ini.

8. Dengan menaiki jet peribadi, saya boleh terbang ke mana sahaja, tetapi sekarang saya perlu membawa dua orang untuk menolong ke anjung h0spital.
9. Walaupun terdapat banyak masakan di seluruh dunia, diet saya adalah dua pil pada siang hari dan beberapa tetes air limau pada waktu malam.

Rumah, kereta, jet peribadi, perabot mewah khusus, pakaian jenama, kasut dan beg, wang dalam akaun bank, kredibiliti dan reputasi tidak berguna buat saya hari ini. Tidak ada yang memberi saya sedikit keselesaan, hanya memberi wajah dan sentuhan beberapa orang yang cantik.

Tidak ada yang lebih nyata daripada kemat1an! Baru sekarang saya faham bahawa kesihatan yang sihat adalah satu-satunya anugerah hidup yang perlu diutamakan. Sama-samalah kita menjaga dan menghargai kesihatan baik yang dianugerah tersebut…

Kesimpulannya, harta, pangkat, darjat semuanya sementara… Bila Allah dah jemput, kita tinggalkan semuanya.. Usah r1ak, takabbur dengan apa yg kita ada sekarang… Ia hanyalah pinjaman daripada Allah untuk menguji kita semua…

Kredit; Abudi Alsagoff

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*