Pengakuan ada kereta berhenti di depannya, tak benar, dia memang laju – Datuk Ayob

P0lis menyangk4l d4kwaan pemandu kenderaan Perodua Myv1 mengel4k kenderaan berhenti di hadapannya hingga terlibat kemal4ngan mengak1batkan kemat1an di Kilometer 4, Jalan Joh0r Bahru-K0ta T1nggi, semalam.

Ketua P0lis Joh0r, Datuk Ay0b Khan Mydin Pitchay meneg4skan, rakaman video yang tular di media sosial jelas menunjukkan kenderaan dipandu wanita berusia 23 tahun itu meremp0h kereta Honda Accord dinaiki mangs4 hingga kedua-duanya terbal1k.

Teg4snya lagi, video itu turut membuktikan d4kwaan wanita berkenaan tidak benar sama sekali, terdapat kenderaan lain di hadapan kenderaannya melainkan t1ndakannya memecut laju ketika sampai di lokasi kejad1an.

“D4kwaan ada kenderaan berhenti di hadapannya, tidak benar. Dia memang laju. “Ada banyak kes4lahan yang dilakukan. Tidak mempunyai lesen kenderaan, cukai jalan tamat tempoh dan positif dad4h jenis methamphetam1ne lagi,” katanya seperti dilap0r media tempatan.

Semalam, seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia, Laskar Kanan Mohd Rizal Buseri, 31, m4ut di tempat kejad1an ak1bat ceder4 par4h di kepala selepas kenderaannya diremp0h kenderaan s4spek. Kem4langan itu melibatkan kenderaan Perodua Myvi dipandu s4spek yang berusia 23 tahun, kenderaan Honda Accord dipandu Mohd Rizal dan sebuah kenderaan Proton Iswara yang dipandu seorang warga emas, Chang Ah May, 78.

Kenderaan dipandu s4spek sebelum itu dikatakan h1lang kawalan lalu terbab4s melangg4r tembok batu pembahagi jalan dan melangg4r kenderaan m4ngsa serta Proton Iswara sebelum dua kenderaan itu terbal1k. S4spek hanya mengalami keceder4an ringan dalam kejad1an kira-kira pukul 8.30 pagi itu.

 

Jom tonton video…

Kredit; ismaweb.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*