Mendiang Neoh, insan mulia yg byk membantu kerja amal dan menaja kos beli van jenaz4h…

Hilang sudah seorang sahabat yang baik…

Saya pernah kongsikan kisah tentang 1 lelaki berbangsa cina yang menaja kos untuk membeli sebuah ker4nda untuk van jen4zah pertama di awal penubuhan Unit Khas Van Jenaz4h (UKVJ). Nama beliau ialah Neoh atau lebih dikenali sebagai nama gelaran Panjang.

Saya mula rapat sejak tahun 2016 apabila beliau banyak membantu dengan memberi sumbangan berupa barangan keperluan asas untuk program program pertubuhan yang saya anjurkan. Setiap tahun beliau akan menyumbang dan terus menyumbang untuk membantu golongan asnaf fakir dan miskin di dalam mana mana program yang saya anjurkan.

Beliau mengusahakan kedai runcit di dalam kawasan base UKVJ. Setiap kali jika mempunyai mas4lah pasti beliau akan menghubungi saya untuk mendapatkan khidmat nasihat ataupun pandangan..
Cuma saya sedikit agak terperanj4t… Saya baru dihubungi oleh seorang rakan yang memaklumkan panjang telah men1nggal dunia.

Mayatnya dijumpai di dalam bilik di atas kedai runcitnya. Kemat1annya juga telah di sahkan tetapi punca kemat1an masih lagi dalam s1asatan pihak p0lis. Sed1h juga kerana kehilangan seorang sahabat yang mempunyai keperibadian yang baik.

Suka membantu orang susah dan tidak kedek0t untuk kongsikan rezeki yang beliau ada. Terima kasih kerana disebabkan mendiang harapan saya untuk memiliki van jen4zah dimakbulkan pada tahun 2018. Semoga kebaikan yang mendiang lakukan ketika hidupnya akan menjadi contoh kepada orang lain..
Berehat lah sahabatku..

Kredit;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*